Student al Facultăţii de Agricultură, devenit antreprenor al unei afaceri de 40.000 de euro

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) încurajează spiritul antreprenorial al propriilor studenți, chiar dacă tipul de afacere propus de tineri nu are strânsă legătură cu domeniul pe care aceștia îl studiază. Un exemplu concludent în acest sens este cel al lui Alexandru Doroftei, student în ultimul an la Facultatea de Agricultură, care a întocmit un plan de afaceri bun și a câștigat 40.000 euro nerambursabili, sumă pe care a investit-o într-un atelier de broderie.

Un atelier de broderie personalizată poate fi o idee bună de afaceri, având în vedere oportunitatea de finanțare din fonduri europene, precum și cererea de astfel de servicii, atât de către persoanele fizice, cât și de corporații sau instituții.

„Prin atelierul de broderie reușim să personalizăm echipamente de lucru și diferite articole vestimentare, după bunul plac al clienților. Această idee a pornit de la vechiul business pe care-l făceam. Fiind pe partea serviciilor, pe parte de evenimente am văzut cerința pe care o au unii potențiali clienți și ne-am propus să punem culoare în produsele necesare în cadrul evenimentelor personale, dar și într-un business profitabil. Facultatea m-a ajutat foarte mult să înțeleg afacerea, ca și antreprenor, mi-a dezvoltat competențele pe parte de înțelegere a pieței și pentru a reuși să prezint brandul meu în fața potențialilor clienți”, afirmă Alexandru Doroftei, student la USV Iași.

O zonă pe care o are în vedere studentul ieșean este cea unităților de învățământ unde apar solicitări de personalizare a uniformelor școlare.

„Sub brandul nostru, embroshop.ro, putem personaliza de la articole de botez, articole pentru copii și adulți, până la articole necesare în HoReCa sau construcții, cu alte cuvinte tot ce se poate personaliza. Față de concurența existentă pe această piață, atât la nivel local, cât și regional, un mare avantaj de care noi dispunem este prețul mic pe care îl putem oferi, dar și timpul de execuție, având în vedere faptul că mașina pe care am achiziționat-o este de tip industrial, poate lucra în trei schimburi”, a adăugat studentul.

Reamintim că, pentru cele mai bune idei de afaceri, USV Iași a oferit un sprijin financiar de 40.000 de euro, nerambursabil, prin intermediul proiectul e-Antreprenor, coordonat de către universitate și cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional al Uniunii Europene, prin care s-a urmărit conștientizarea și promovarea atitudinii pozitive față de cultura antreprenorială și informarea corectă, în timp real, cu privire la oportunitățile din mediul de afaceri.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;