5:14 pm - Monday April 29, 3320

Poli Iaşi nu se mai opreşte din transferuri! A legitimat un vârf franco-tunisian şi un portar trecut pe la FCSB

Poli Iaşi continuă să puncteze masiv pe piaţa transferurilor, în tentativa de a se salva de la retrogradare la finalul acestui sezon. Astfel, în această săptămână, conducătorii clubului din Dealul Copoului au oficializat transferurile mai multor jucători noi. Este vorba despre atacantul franco-tunisian Adel Bettaieb (27 de ani), mijlocaşul defensiv Luca Mihai (20 de ani) şi portarul Toma Niga (27 de ani).

Născut în Franța, la data de 28.01.1997, dar și cu cetățenie tunisiană, Adel Bettaieb (foto – la minge) vine de la formația turcă Boluspor (liga a doua din Turcia), pentru care a înscris de două ori în actualul sezon.

În cariera sa, Adel Bettaieb a mai fost legitimat, printre altele, la Angers (Franța), Dudelange (Luxemburg), La Louviere (Belgia) și Umraniyespor (Turcia).

Luca Mihai (20 de ani), care poate juca atât ca închizător cât şi ca inter, a fost împrumutat de la CFR Cluj, formaţie care l-a transferat la începutul actualului sezon de la formaţia italiană de Serie B Spal Ferrara. În tricolul vicecampioanei, Luca Mihai nu a prins însă decât 125 de minute, fiind introdus în teren de antrenorul Andreea Mandorlini doar din postura de rezervă. Cotat la suma de 150.000 de euro de către site-urile de specialitate, Luca Mihai are selecţii la naţionalele U19, U20 şi U 21 ale României.

Toma Niga, fotbalist care în carieră, a trecut şi pe la FCSB, Academica Clinceni şi AFC Hermannstadt, a venit de la Foresta Suceava (Liga 2), urmând să se alăture celorlaţi doi portari aflaţi în lotul Politehnicii Iaşi, este vorba despre Silviu Lung junior, care a suferit o dislocare a umărului stâng în meciul de etapa trecută, de la Sfântu Gheorghe, şi care va lipsi cel puţin două săptămâni, şi respectiv Ionuţ Ailenei.

În plus, ieşenii l-au achiziţionat şi pe mijlocaşul central brazilian Victor Yan (22 de ani), de la Metalist Harkov (liga a doua din Ucraina), care după ce a semnat cu Poli a fost împrumutat până în vară la formaţia Dunav Ruse (Bulgaria 2).

În această iarnă, Poli Iaşi i-a mai transferat pe Todor Todoroski (fundaș dreapta, de la Zalaegerszeg – Ungaria 1), Rachid Bouhenna (fundaș central, Ionikos – Grecia 2), Alexandru Core (fundaș central, Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Liga 2), Allanzinho (mijlocaș, FC Santos Brazilia 1), Hamza Saghiri (mijlocaș, Viktoria Koln – Germania 3).

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;