5:14 pm - Friday April 29, 7853

Andrei Apreotesei, noul director al Complexului Muzeal Naţional “Moldova”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a semnat joi, 25 ianuarie, ordinul prin care Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, a fost numit în funcţia de director al Complexului Muzeal Național „Moldova” Iaşi, instituţie care are în subordine, printre altele, Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, Muzeul „Poni-Cernătescu”, Palatul „Alexandru Ioan-Cuza” din Ruginoasa, Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Muzeul Viei și Vinului din Hârlău.

„Am acceptat propunerea de a prelua, pentru o perioada limitată, conducerea acestei instituții emblematicea Ministerului Culturii, deosebit de importantă pentru noi ieșenii, extrem de îndrăgită de către întreaga lume prin clădirile și patrimoniul său. Sunt convins că, alături de experiența echipei de management existentă acolo, vom reuși  să facem lucruri minunate împreună. Mulțumesc doamnei Raluca Turcan, Ministrul Culturii, pentru decizia ce mă onorează, dar mai ales mă responsabilizează în a mă autodepăși prin muncă și dedicație pentru cultură, artă și frumos!”, a declarat Andrei Apreotesei.

Tenorul Andrei Apreotesei este solist de operă, fondator și membru al proiectului 3 tenori ieșeni. Din 2016 este managerul Ateneului Național din Iași, instituția de cultură cu cea mai efervescentă creștere din Regiunea de Nord-Est

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;