O delegaţie a Parlamentului României, condusă de deputatul ieşean Alexandru Moraru, s-a întâlnit cu guvernatoarea statului Arizona

O delegaţie a Parlamentului României, condusă de deputatul ieşean Alexandru Muraru, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte şi Problemele Minorităţilor Naţionale, din care mai fac parte Robert Sighiartău, Ben-Oni Ardelean, Ștefan Mușoiu și Cristian Băcanu, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în SUA, în cadrul căreia are programate întâlniri cu înalți oficiali, congresmeni, diplomați, reprezentanți ai administrației centrale și oameni de afaceri americani.

În cadrul vizitei, membrii delegaţiei române au avut o întrevedere cu guvernatoarea statului Arizona, Katie Hobbs, primul asistent social care a fost ales guvernator al unui stat din SUA și a cincea femeie care a condus statul Arizona. Hatie Hobbs este specializată în problematica violenței domestice și a lucrat pentru unul dintre cele mai mari centre pentru victimele violenței domestice din țară. În trecut, Hobbs a fost aleasă în Camera Reprezentanților din Arizona în 2010 și în Camera Senatului în 2012. În perioada 2015-2019 a fost lider al minorității din Senat iar în 2018 a devenit secretar de stat al Arizona.

“Am discutat despre relația dintre România și SUA și mai ales despre cum putem aduce investitori din Arizona în România, în contextul în care în următoarele luni va fi operațional biroul de comerț al statului Arizona de la București. Totodată, am discutat cu partea americană despre comunitatea românească din SUA, despre poziția geostrategică a României în contextul actual și viitor și despre rolul SUA în securitatea Flancului Estic. Astăzi, România și SUA împărtășesc angajamentul de a consolida relațiile noastre bilaterale, relația transatlantică, precum și securitatea în regiunea Mării Negre și ordinea internațională bazată pe reguli democratice”, a declarat, la finalul discuţiilor, şeful delegaţiei Parlamentului României, deputatul Alexandru Muraru.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;