Imagini în premieră din interiorul noului terminal al Aeroportului

Aeroportul Iaşi a publicat astăzi, pe pagina de socializare a instituţiei, imagini în premieră din interiorul noului terminal, mai modern şi mai accesibil prin gama variată de servicii oferită pasagerilor.

Terminalul T4 are o suprafață desfășurată de peste 31.000 de metri pătrați, trei niveluri și o capacitate minimă de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.  Aici vor funcționa 20 de birouri check-in, opt sisteme self-check-in și 5 filtre control securitate + 1 pentru VIP. De asemenea, vor fi 14 porți de îmbarcare, trei burdufuri pentru acces direct în aeronave, spații pentru activități comerciale, agenții de turism, zone de relaxare, spații de joacă, precum și alte servicii și facilități. Noul terminal a fost finalizat în 14 luni de la startul lucrărilor, fiind al doilea ca mărime din România, după cel din Bucureşti (Otopeni).

În apropierea terminalului a fost amenajată o parcare cu o capacitate de 600 de locuri, echipată cu un sistem modern de management, noi căi de acces, precum și un parc fotovoltaic ce asigură 20% din necesarul de energie, toate finalizate cu succes la 31 decembrie 2023.

Lucrările la terminalului T4, în valoare de  peste o sută de milioane de euro, au durat 14 luni, fondurile pentru construcţia acestuia fiind asigurate în procent de 85% de la Uniunea Europeană, 13% de la bugetul de stat și 2% de la bugetul propriu al Consiliului Judeţean Iaşi. Terminalul este dotat cu echipamente de ultimă generație și facilități în premieră, menite să îmbunătățească experiența de călătorie a pasagerilor și să crească atractivitatea aeroportului pentru companiile aeriene.

Primul zbor cu plecare/sosire de la Terminalul T4 este programat pe 31 martie, odată cu intrarea României în Schengen pe calea aeriană.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;