Circulaţia trenului de persoane Chişinău – Iaşi, suspendată începând cu data de 5 februarie

Începând cu data de 5 februarie, circulaţia trenului de persoane pe traseul Chișinău – Iași va fi suspendată, anunţă într-un comunicat Întreprinderea de Stat “Calea Ferată din Moldova”. Potrivit reprezentanţilor companiei, motivul care a condus la luarea acestei decizii este unul de ordin tehnic. Pasagerii care și-au procurat deja bilete își pot recupera banii de la casele de bilete din incinta gării.

“Stimați călători, începând cu data de 5 februarie 2024 inclusiv, cursa Chișinău – Iași (Socola), va fi sistată din cauza unor probleme tehnice. Procedura de restituire a banilor pentru bilete: pentru pasagerii care și-au cumpărat biletele la casele gării, restituirea sumei achitate se va efectua la aceste puncte de vânzare. Pentru pasagerii care au achiziționat biletele online, suma va fi rambursată pe cardul bancar utilizat în tranzacție. Ne cerem scuze pentru incomoditățile create și vă mulțumim pentru înțelegere”, se arată în mesajul postat de “Calea Ferată din Moldova” pe pagina proprie de Facebook.

Cursa feroviară Chişinău – Iaşi (Socola) a fost lansată oficial pe 30 septembrie 2015, în urma unui acord semnat între Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) din Republica Moldova şi Ministerul Transporturilor (MT) din România, ca un “pod de legătură” dintre Est și Vest. Din Chişinău, trenul pleacă la ora 6.17 minute şi ajunge în gara Socola din Iaşi la ora 10.28. Din gara feroviară Socola, garnitura are ca oră de plecare 17.20, sosirea în capitala Republicii Moldova fiind prevăzută pentru ora 21.17.

Un bilet pe ruta Chișinău – Iași costă 132 de lei moldovenești la clasa a III-a, 148 de lei la clasa a II-a și 173 de lei la clasa I, pentru copiii cu vârsta sub șapte ani, preţul biletului de călătorie este la jumătate. De asemenea, elevii și studenții beneficiază de reduceri la procurarea biletelor. Vagoanele sunt dotate cu aer condiționat și WI-FI, iar pe parcursul călătoriei, pasagerii au la dispoziție ceai și cafea. Odată ajunși la stația Socola, pasagerii își puteau continua călătoria către marile magazine din Iași cu ajutorul curselor auto puse gratuit la dispoziție de către autoritățile locale.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;