Proiectul privind înfiinţarea centurii uşoare de ocolire a municipiului Iaşi a primit autorizaţia de construire

Realizarea Centurii Ușoare de Ocolire a Municipiului Iași este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră pentru administrația județeană, iar în acest moment există autorizația de construire pentru execuția lucrărilor de înființare al acestui obiectiv de investiție. Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit proiectului tehnic, Centura Uşoară de Ocolire a Municipiului Iaşi, care are ca scop descongestioneze traficul din municipiu, va avea o lungime de 73 de kilometri şi va traversa zece comune: Popricani, Rediu, Lețcani, Voinești, Horlești, Mogoșești, Ciurea, Bârnova, Tomești şi Holboca.

“Vom primi finanțarea prin Programul Regional Nord Est 2021-2027 pentru a moderniza cei aproape 73 de km de drum județean, iar lucrările vor include și reabilitarea a 8 poduri existente și construirea de 3 poduri noi, precum și consolidare versant, amenajare șanțuri, rigole, podețe, 50 stații de autobuz, parcări, trotuare și piste de biciclete. Investim cu prioritate în infrastructura rutieră pentru a crește accesibilitatea și a continua să dezvoltăm județul Iași!”, a precizat preşedintele CJ Iaşi în mesajul postat pe pagina proprie de socializare.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;