Ateneul Național din Iași – cea mai profitabilă instituție culturală din regiunea de Nord Est

În urma închiderii anului fiscal 2023, Ministerul Finanțelor a publicat datele finale ale tuturor instituțiilor printre care și cele culturale. Astfel, Ateneul Național din Iași a ieșit pe locul 1 nu doar în municipiul Iași, ci și în regiunea de Nord-Est, devansând instituții mult mai mari și cu subvenții mult mai consistente.

Totodată, Ateneul ieșean a urcat două poziții în clasamentul național, ajungând pe locul 7 după instituții cu sute de angajați și bugete de milioane de euro.

Diversitatea programelor culturale oferite, dedicarea continuă a echipei și investițiile în infrastructura culturală au făcut din Ateneul ieșean una dintre cele mai importante și puternice instituții ale României.

„Parcursul instituției noastre s-a dovedit a fi într-o evoluție continuă, iar datele primite de la Ministerul Finanțelor întăresc încă o dată faptul că Ateneul ieșean este o instituție ce își merită locul în rândul instituțiilor performante la nivel național. Mulțumim publicului fidel, fără de care nu am fi putut ajunge în acest clasament onorabil”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Palatului Culturii din Iași.

„Echipa Ateneului Național din Iași promite să mențină varietatea manifestărilor culturale oferite în ultimii ani, fapt ce ne-a asigurat performanța progresivă, nu doar din punct de vedere al veniturilor proprii. Totodată, ne bucurăm de o piață concurențială puternică în sectorul cultural, în care câștigător este publicul”, a declarat Gheorghiță Rusu-Persic, managerul interimar al Ateneului Național din Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;