Misiune economică la Chişinău, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Iași a organizat miercuri, 31 ianuarie, o misiune economică la Chișinău, în contextul organizării Expoziției „Fabricat în Moldova” și a Forumului de afaceri Republica Moldova – România.

„Ne bucurăm foarte mult să participăm din nou la cea mai importantă manifestare expozițională a Republicii Moldova, o oglindă a pieței moldovenești, precum și la Forumul economic bilateral organizat cu acest prilej, împreună cu o delegație de antreprenori și manageri ieșeni interesați de noi oportunități de afaceri. Este o dovadă a interesului pentru business și, totodată, o continuitate a excelentei relații de cooperare dintre camerele noastre de comerț și industrie, concretizată în sprijinirea comunităților de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului” a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

„Fabricat în Moldova”, ajunsă în acest an la ediția a XXI-a, reunește circa 350 de expozanți din toate domeniile economiei și din toate regiunile Republicii Moldova, cu standuri amenajate în două pavilioane expoziționale, pe o suprafață de 2.800 de metri pătraţi. Ceremonia oficială de inaugurare s-a desfășurat în prezența prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, la expoziție așteptându-se, de asemenea, vizitele unor delegații din România, Italia, Franța, Turcia, Polonia, Ucraina, Macedonia de Nord și China.

După inaugurare și vizitarea expoziției, delegația ieșeană a participat la Forumul Republica Moldova – România, alături de o numeroasă delegație de afaceri, condusă de Camera de Comerț și Industrie Vaslui și împreună cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Botoșani. De asemenea, Forumul a beneficiat de prezența Consulului General al Republicii Moldova la Iași – care, de altfel, a acordat un sprijin direct pentru participarea delegațiilor din Iași și Vaslui – iar Ambasada României la Chișinău a fost reprezentată de prim-colaboratorul ambasadorului, Ovidiu Năftănăilă.

„Împreună cu omologii noștri de la Chișinău susținem parcursul european al Republicii Moldova și încurajăm companiile moldovenești să fie deschise, să învețe din experiența noastră, să-și armonizeze standardele și să nu se sfiască să acceseze piața europeană. Milităm pentru dezvoltarea relațiilor de o parte și de alta a Prutului. Suntem la extremitatea Uniunii Europene, într-o zonă defavorizată și văduvită de ceea ce înseamnă infrastructură. Deci, cu atât mai mult trebuie să continuăm să depășim limite birocratice și prejudecăți, să găsim soluții să colaborăm și să ne sprijinim reciproc”, a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Forumul a fost urmat de o sesiune de întâlniri de afaceri business-to-business, în care partea română a purtat discuții punctuale cu firme interesate din Republica Moldova, pe diverse domenii de interes.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;