5:14 pm - Tuesday April 30, 4301

Amplasamentul Cinematografului “Dacia”, predat constructorului în vederea începerii lucrărillor de modernizare

În prezenţa primarului Mihai Chirica, astăzi a avut loc predarea de către municipalitate a amplasamentului către firma care urmează să execute lucrările de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Cinematografului “Dacia”, situat pe strada Muşatini (cartierul Alexandru cel Bun).

În urma licitaţiei organizate anul trecut, câştigătoare a licitaţiei a fost desemnată firma azeră Amina and S Group LLC – sucursala Iași, valoarea proiectului ridicându-se la 14.867.635,62 lei, cu TVA, suma provenind dintr-un împrumut contractat de Primăria Municipiului Iaşi (PMI) de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), durata de execuție a lucrărilor fiind de 18 luni.

Proiectul constă în reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii, pentru a respecta standardele și cerințele actuale. Cinematograful va fi dotat cu echipamente de ultimă generație de sonorizare, lumini, proiectoare digitale și climatizare, în final acesta urmând să se transforme într-un spațiu de spectacole și activități cultural-educative pentru cei mici: şi să-şi schimbe denumirea în „Ateneul copiilor”.

“Începând cu anul 2017 am preluat în administrare mai multe cinematografe, printre care și Cinema Dacia, construit în perioada 1984-1987. Cinematografele sunt gestionate de Ateneul Național din Iași. Continuăm modernizarea Cinematografului Victoria, care are acum una dintre cele mai mari și mai elegante săli de spectacole din oraș, Sala Unirii. În urmă cu două săptămâni am semnat autorizația de construire necesară lucrărilor de reabilitare arhitecturală şi funcţională a Cinematografului Tineretului, care va fi refăcut sub o formă apropiată de cea a Coloseului Bragadiru (imobilul original construit pe amplasamentul actual în anul 1905)”, a declarat primarul Mihai Chirica cu ocazia ceremoniei de predare a amplasamentului imobilului către constructor.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;