5:14 pm - Sunday April 29, 4807

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare, marcată în acest an şi la Iaşi

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare, care este sărbătorită în fiecare an pe data de 7 februarie, va fi marcată în acest an la Iaşi, în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca Judeţeană Gheorghe Asachi în parteneriat cu Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Naționale de Arte „George Enescu”, Asociația ArtCivica, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” și Școala Gimnazială „D. A. Sturdza”.

Astfel, miercuri, 7 februarie, de la ora 10.00 şi respectiv ora 12.00, în prezenţa prof. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru, de la Facultatea de Teatru a UNAGE, şi a lect. univ. dr. Carmen Antochi, elevii din clasele primare vor utiliza cartea și lectura ca element cotidian în desfășurarea unei zile, dar și în descoperirea bunei dispoziții. De la ora 10.00, la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, alături de elevii coordonați de prof. înv. primar Cristina Elena Alexa, și de la ora 12.00, la Școala Gimnazială „D. A. Sturdza”, alături de elevii coordonați de prof. înv. primar Loredana Ștefan.

“Vom asculta lectura și reinterpretarea cu invitație la citit, a cunoscutei povești „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, de această dată sub forma unei poezii de Nicolae Neagu. Niciodată nu este prea târziu pentru a ne aduna să depănăm istorioare și snoave care să ajute la dezvoltarea limbajului, intelectului și la învățarea unui comportament adecvat socio-emoțional sau mai bine zis care să ne încălzească sufletele”, precizează organizatorii evenimentului într-un comunicat.

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud day) este și Ziua Cititului Împreună. Aceasta  a fost înființată în anul 2010 de către Organizația nonprofit LitWorld, care a dorit astfel să sublinieze prin acțiunile sale că literatura, lectura și educația în general, constituie un drept fundamental al omenirii.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;