63 de şcoli şi grădiniţe din municipiu vor fi dotate cu mobilier şi echipamente IT de ultimă generaţie

63 de unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT achiziţionate cu fonduri puse la dispoziţie prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR). Anunţul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, la sfârşitul săptămânii, cu directorii unităților școlare din municipiu, în cadrul căreia au fost puse la punct ultimele detalii ale proiectului întocmit de Primăria Municipiului Iași privind dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar, cu o finanţare de 88.794.414,65 lei (circa 17,97 milioane de euro), pusă la dispoziţie prin PN0RR.

Potrivit primarului, bunurile care urmează să fie achiziționate prin intermediul acestui proiect vor fi instalate, respectiv montate, la 63 de unități de învățământ preuniversitar din totalul celor 71 din municipiu.

Concret, proiectul presupune dotarea unui număr de 45 de laboratoare de informatică în școli / licee şi 6 laboratoare de informatică în grădiniţe, 1.150 de săli de clasă şi de grupă cu mobilier, 1.386 de săli de clasă şi de grupă cu echipamente TIC, 43 de laboratoare de ştiinţe (fizică / chimie / biologie/ multidisciplinar) în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat cu mobilier, echipamente TIC şi materiale didactice, 30 de cabinete şcolare (matematică / comunicare / geografie / istorie/ educaţie muzicală / educaţie plastică, etc.), 53 de cabinete de asistenţă psihopedagogică şi respectiv a 40 de săli de sport.

Tot prin PNRR, Primăria Municipiului Iaşi a obținut o finanțare totală de 129.540.160,55 lei (26,32 de milioane de euro) pentru reabilitarea termică a 21 de clădiri de la 14 unități școlare. Grație aceleiași surse de finanțare, printr-un proiect în valoare de 43.285.051,03 lei (8,76 milioane euro), urmează să fie  eficientizată energetic clădirea unui liceu și extinderea altor două unități de învățământ din municipiu.

“Este vorba, așadar, de o sumă totală de 261.619.626,23 lei, circa 52,96 de milioane de euro din PNRR pentru Școala ieșeană! Educația are prioritate și, de aceea, pe lângă alocările consistente de la bugetul local, facem permanent eforturi pentru a obține fonduri europene pentru îmbunătățirea condițiilor de care beneficiază preșcolarii și elevii din orașul nostru. Fondurile europene din PNRR, dar și din Programul Operațional Regional sunt o oportunitate extraordinară atât pentru Educație, cât și pentru reabilitarea termică și eficientizare energetică a altor clădiri din oraș, construirea de locuințe pentru tineri, îmbunătățirea condițiilor din spitale, pentru extinderea programului de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor și modernizarea în continuare a transportului public ecologic”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;