5:14 pm - Sunday April 29, 5753

Centru de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor locale înfiinţat la Ciurbeşti

Primăria comunei Miroslava a depus o cerere de finanțare pentru construirea unui centru de promovare a tradițiilor și obiceiurilor locale. Acesta va fi realizat prin intermediul fondurilor europene (Programul Interreg NEXT), proiectul urmând a se desfășura în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală (GAL) “Stejarii Argintii” și două entități din Republica Moldova: Primăria comunei Sărata Veche și Asociația Obștească “Asociația Băștinașilor” din comuna Sărata Veche.

Valoarea totală a proiectului este de 554.688 euro, din care bugetul alocat comunei Miroslava este de 248.775 de euro, iar cofinanțarea este de 24.877 de euro.

Imobilul va fi construit în satul Ciurbești, pe amplasamentul fostului cămin cultural (strada principală nr. 23), în cadrul acestuia urmând să-și desfășoare activitatea Asociația „Ciurbeștenii”. Regimul de înălțime al clădirii va fi P+M, iar durata de execuție de 16 luni. Terenul alocat acestei investiţii are o suprafață de 2.326 metri pătrați. Suprafața construită va fi de 135,15 metri pătrați, iar suprafața construită desfășurată de 240,15 metri pătrați. Vor fi asigurate locuri de parcare în limitele proprietății, pentru a nu bloca circulația auto și pietonală. Totodată, va fi asigurat un procent de spații verzi de minimum 30%.

Participarea UAT Comuna Miroslava în cadrul proiectului „Common Roots, Common Hearts: Cross-Border Cooperation for Preserving the Cultural Identity of Miroslava and Sărata Veche communes – RIC-CO-TIPIC” și totodată, depunerea acestuia spre finanțare au fost aprobate în cadrul ședinței Consiliului Local din data de 9 februarie 2024.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;