A fost inaugurată clădirea Corpului E al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a inaugurat miercuri, 14 februarie, la ora 12.00, clădirea Corpului E. La eveniment au participat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC, prof. univ. dr. Ovidiu-Gabriel Iancu, președintele Senatului UAIC, Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, Bogdan Cojocaru, prefectul Judeţului Iaşi, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, Marius Dangă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Alexandru Muraru, deputat, Vasile Asandei, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord–Est (ADRE), prorectori, decani, profesori și studenți.

„Ne bucurăm că reușim să redăm comunității academice a Universității o clădire importantă, care începând cu anul 2009 a fost închisă, întrucât nu mai prezenta siguranță în exploatare. Clădirea și terenul aferent nu erau intabulate, am reușit să remediem situația în 2016. Am depus un proiect la ADR Nord-Est, prin care Corpul E a fost restaurat, recompartimentat, mobilat, a fost schimbat acoperișul și a fost instalat un lift exterior. Clădirea va fi utilizată de Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Facultatea de Litere și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Sper ca, redând acest spațiu activităților didactice, de cercetare științifică, culturale și educaționale, să suplinim nevoia de spații didactice pe care Universitatea încă o are. Alese mulțumiri domnului Vasile ASANDEI pentru că ADR Nord-Est a apreciat necesară și oportună această investiție, mulțumesc proiectantului, constructorului și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui obiectiv”, a declarat, în cuvântul de deschidere, rectorul UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Cunoscut și sub numele de Casa Canano, Corpul E este o clădire de patrimoniu care a fost reabilitată și modernizată în perioada 1 septembrie 2017 – 31 decembrie 2023, cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin proiectul Consolidarea, reabilitarea, modernizarea și echiparea clădirii corpului E a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Prin acest proiect s-a realizat creșterea calitativă și cantitativă a spațiului didactic al Universității cu 1806.27 mp, respectiv cu 13 săli de curs și seminar, 1 amfiteatru, 5 spații de birouri pentru cadrele didactice, precum și îmbunătățirea condițiilor de studiu și de cercetare la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 19.496.870,60 lei, din care asistența financiară nerambursabilă de 18.286.588,20 lei.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;