Lucrările de consolidare şi reabilitare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” vor începe în luna martie

Primăria Municipiului Iaşi (PMI) a anunţat că procedurile privind consolidarea, reabilitarea şi modernmizarea lucrărilor de consolidare, restaurare şi dotare a Colegiului Pedagogic “Vasile Lupu” au fost fnalizate, urmând ca săptămâna viitoare să fie semnat contractul pentru începerea lucrărilor.

Putem spune că am reuşit să depăşim momentul contestaţiei depusă de către firma care s-a declarat nemulţumită de rezultatul licitaţiei. Firma respectivă a pierdut în instanţă, la Curtea de Apel, şi a fost emis raportul procedurii cu validarea firmei câştigătoare. Urmează să semnăm contractul în următoartele şapte zile, după care vor demara lucrările de consolidare, restaurare şi modernizare a clădirii Colegiului Pedagogic, aşa cum sunt ele prinse în programul de finanţare cu fonduri europene, a declarat primarul Mihai Chirica.

 Potrivit şefului municipalităţii, lucrările vor începe în luna martie, cosntructorul având la dispoziţie 10-15 zile pentru organizarea şantierului.

Patru firme sau asocieri de firme au depus oferte pentru execuţia lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Corpului C1 (Liceu) și Corpului C2 (Cantină) ale Colegiului Naţional Pedagogic „Vasile Lupu”, incluse de specialişti în lista imobilelor cu risc seismic ridicat. Este vorba despre SC Conest SA, Asocierea Grup Construcții Est – Ștef Invest, SC IASICON SA şi respectiv Asocierea Katar Conneg – Madbeton.

Prevederea financiară a licitației este de 79.211.894,97 lei, cu TVA, respectiv 16,1 milioane de euro, suma fiind pusă la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase”, care are ca scop consolidarea, reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;