Turcii de la Bozankaya au câştigat licitaţia pentru livrarea a 18 tramvaie noi la Iaşi

Compania Bozankaya a câştigat licitaţia organizată de municipalitate  pentru achiziţionarea  a 18 tramvaie noi la Iaşi. Turcii au pus pe masă cea mai avantajoasă ofertă, în valoare de 141,4 milioane de lei, mult mai convenabilă decât valoarea estimată a contractului, de 177,2 milioane de lei.

 „Această realizare reflectă angajamentul nostru față de inovație, excelență și avansarea transportului urban sustenabil, dar și continuarea bunei colaborări cu autoritățile locale. Așteptăm cu nerăbdare să contribuim la infrastructura de transport public din Iași și să le oferim o experiență de deplasare superioară cetăţenilor prin furnizarea soluţiilor de transport de ultimă generaţie”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya, într-un comunicat de presă.

Noile tramvaie vor avea o capacitate minimă de 135 de pasageri, dintre care cel puțin 30 de locuri pe scaune și minimum cinci locuri accesibile pentru persoanele cu dizabilități. Acestea vor avea o lungime de aproximativ 22 de metri, find dotate cu tehnologii de ultimă generație (aer condiționat, încălzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare, sisteme de avertizare în caz de coliziune), reprezentând o investiţie în viitorul mobilităţii urbane din Iaşi. Potrivit contractului, primul din cele 18 noi tramvaie Bozankaya va ajunge la Iaşi în următoarele 15 luni.

Compania turcă nu este la prima colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, aceasta livrând companiei locale de transport în comun alte 16 tramvaie de acelaşi tip, în urmă cu doi ani, îăn cadrul unui proiect, de asemenea, cu finanţare europeană.

„Graţie fondurilor europene, prin PNRR şi Programul Operaţional Regional, oraşul nostru va avea în total 119 de mijloace de transport electrice (50 de tramvaie şi 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei, respectiv circa 150 de milioane de euro. Vom investi în continuare în programul nostru de modernizare a transportului public şi de transformare a acestuia într-unul verde, modern, inteligent”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;