5:14 pm - Friday May 1, 9170

Rectorul UAIC, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), a primit marți, 20 februarie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova (USM).

La ceremonie, care s-a desfăşurat în Sala Senatului USM, au fost prezenţi prof. univ. dr. Igor Șarov, rector și președinte al Senatului USM, Ion Coşer, Consulul General al Republicii Moldova la Iași, precum și o delegație a UAIC formată din membri ai Senatului, prorectori, directorul Editurii Universității, profesori și personal administrativ.

În deschiderea ceremoniei, prof. univ. dr. Sergiu Brînză, decanul Facultății de Drept din cadrul USM, a evocat în laudatio parcursul profesional al prof. univ. dr. Tudorel TOADER și a evidențiat cele mai importante contribuții pe care le-a adus în domeniul științelor penale și justiției constituționale.

 „Sunt deosebit de onorat pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Stat din Moldova, un templu al științei și culturii naționale și internaționale. Sunt deosebit de onorat să primesc titlul de Doctor Honoris Causa de la prima instituție de învățământ superior din Republica Moldova, fondată la 1 octombrie 1946. Între Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași există deja o legătură puternică, pe care am încredere că vom continua să o consolidăm”, a spus, în cuvântul său, prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Tudorel Toader a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi în anul 1986, ca şef de promoţie. A  activat mai întâi în magistratură, ca procuror, după care s-a dedicat vieţii academice. În carieră, prof. univ. dr. Tudorel Toader a deținut două mandate succesive de judecător al Curții Constituționale a României (CCR) şi a fost ministru al Justiției în Guvernul României. Tudorel Tooader este, de asemenea, autorul mai multor lucrări de Drept Penal şi membri în cadrul unor prestigoase instituţii de profil din ţară şi de peste hotare.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;