Un nou pas către realizarea viitoarei săli polivalente de la Iaşi

Veste bună pentru ieşeni: în şedinţa de joi, Guvernului a aprobat proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții privind construcţia viitoarei săli polivalente de la Iaşi, investiţie care va fi realizată cu fonduri de la bugetul de stat, respectiv  de la Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Valoarea estimată a lucrărilor este de 475.928.489,15 lei, inclusiv TVA, respectiv circa 96 de milioane de euro. Durata de execuţie a lucrărilor este de cel mult 24 de luni, ele urmând să fie realizate de MDLPA prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Viitoarea sală polivalentă de la Iaşi, care purta numele Reginei Maria, va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren aparţinând municipalităţii cu o suprafaţă de 8 hectare, în vecinătatea altor două importante obiective care urmează să fie ridicate în zonă, Spitalul Regional de Urgență și respectiv Stadionul “Regele Ferdinand”.

Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei, etc.). Numărul total de locuri în tribune pentru spectatori va fi de 10.212, împărțite astfel: 3.194 la parter, 2.304 la etajul I, 4.714 la etajul II și 106 la etajul III (dedicat presei). Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc, precum și sisteme moderne de comunicare, multimedia și sonorizare.

Valoarea estimară a proiectului se ridică la 400 de milioane de lei (aproximativ 81 de milioane de euro).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;