5:14 pm - Tuesday April 30, 9433

Poli Iaşi – Rapid 3-1. Ieşenii, la cel mai bun meci din acest sezon!

Poli Iaşi a obţinut o victorie importantă, sâmbătă, în etapa a XXVII-a a Superligii, în partida disputată în Copou în faţa Rapidului, scor 3-1 (0-0), succes care o îndepărtează, cel puţin pentru moment, de locurile direct retrogradabile.

Ieşenii au făcut un joc foarte bun din punct de vedere tactic, nelăsându-le oaspeţilor culoare favorabile pentru a înscrie, cei trei atacanţi ai vişiniilor (Burmaz, Rrahani, Krasniqi) fiind anihilaţi excelent de o apărare a gazdelor care de această dată nu a mai gafat.

În prima repriză, una destul de echilibrată, elevii lui Cristiano Bergodi, primit cu simpatie de cei circa 10.000 de spectatori aflaţi în tribune, au fost mai periculoşi în atac, însă şuturile expediate de Burmaz (min. 7) şi Krasniqi (min. 15) nu şi-au găsit ţinta. De partea cealaltă, singura ocazie la poarta lui Aioanei i-a aparţinut lui Luca Mihai (min. 25), al cărui şut periculos de la 25 de metri a trecut de puţin peste transversală.

În partea a doua a jocului, eforturile Rapidului de a debloca tabela sunt materializate în minutul 52 de Krasniqi, după o fază frumoasă în careul ieşenilor, la care a mai contribuit şi Burmaz. Imedit după primirea golului, gazdele se aruncă în atac şi după numai trei minute, Bettaieb aduce egalarea, după o gafă a lui Săpunaru la marginea careului giuleştenilor. Încurajaţi de marcarea golului, elevii lui Leo Grozavu se năpustesc pur şi simplu către poarta lui Aioanei şi în minutul 87 Alin Roman, abia introdus în teren, reuşeşte o execuţie de mare clasă, trimiţind balonul direct în vinclu de la 20 de metri, după pasa lui Harrison! Gazdele continuă să forţeze şi în minutul 90+4 mai înscriu o dată, prin Harrison, după o fază foarte frumoasă, la care au mai participat Kabran şi Allanzinho.

Victorie mare a Iaşului, care deraieză Rapidul în Copou, vişinii înregistrând astfel prima înfrângere din acest a, după cinci victorii consecutive!

Poli Iaşi. Ailenei – Todoroski, Samayoa, Fl. Ilie, Ştefanovici – Luca Mihai (min. 67 Jatoba), Bordeianu (min. 46 Allanzinho), Marchioni, Saghiri (min. 80 Alin Roman) – Buş (min. 67 Kabran), Bettaieb (min. 77 Harrison).

Rapid: Aioanei – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Djokovic (min. 64 Oaidă), Albu (min. 78 Hromada), Papeau (min. 64 Petrila) – Burmaz (min. 78 Hasani), Rrahmani – Krasniqi.

În urma acestui rezultat, Poli Iaşi a urcat pe locul 13 în clasament, la egalitate de puncte (30) cu FCU Craiova, formaţie pe care o va întâlni marţi, 27 februarie, de la ora 16.15, în deplasare, în etapa a XXVIII-a (intermediară) a Superligii, urmând ca vineri, 1 martie, de la ora 20.00, în Copou, elevii lui Leo Grozavu să dea replica lui Dinamo, în penultima rundă a sezonului regulat.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;