Ambasadorul Danemarcei în România, în vizită la Primărie

Aflat în vizită la Iaşi, Excelența Sa Uffe A. Balslev, ambasadorul Regatului Danemarcei în România, a fost primit, luni, la Palatul Roznovanu, de primarul Mihai Chirica.

În cadrul discuţiilor au fost evocate atât numeroasele evenimente culturale care au loc în această perioadă la Iași (Classix Festival, la care au participat și artiști danezi, sau Luna Sculptorilor Români), cât și prezența companiilor daneze de IT la Iași.

“În acest context, primarul Mihai Chirica a prezentat o serie de date despre dezvoltarea economică accentuată a municipiului Iași din ultimii ani și a menționat experiența deosebit de pozitivă pe care a avut-o cu companii daneze în domeniul eficienței energetice și a distribuției de energie termică. La rândul său, apreciind atractivitatea investițională a zonei, Excelența Sa a menționat posibilitatea organizării unei misiuni economice daneze în orașul nostru”, precizează reprezentanţii Primăriei într-un comunicat remis redacţiei.

De asemenea, se mai arată în comunicat, discuțiile au vizat și contextul internațional, cu referirii la situațiile din Ucraina, Republica Moldova, dar și Orientul Mijlociu, dar și situația internă într-un an cu alegeri locale, europarlamentare, prezidențiale și parlamentare.

Excelenţa Sa Uffe A. Ballslev, ambasadorul Regatului Danemarcei în România, aflat în prima sa vizită oficială la Iaşi de la preluarea mandatului, a fost însoţit în capitala Moldovei de Simona Honcu-Voroneanu, responsabil economic în cadrul Ambasadei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;