5:14 pm - Sunday April 29, 6621

Începe campania de curățenie de primăvară a orașului

Sub genericul „Iașul nostru curat”, în perioada 1 marie – 15 aprilie, la Iași se va desfășura campania de curățenie de primăvară a orașului, care în acest an a va fi coordonată de Salubris SA, cu sprijinul celorlalte societăţi din subordinea municipalității.

„Dăm startul campaniei de primăvară, ca în fiecare an în prejama zilei de 1 martie, acţiunea fiind cu atât mai importantă pentru oraşul nostru în condiţiile în care Iaşul este un oraş cu o vizibilitate internaţională din ce în ce mai mare, iar unul dintre principalele atuuri ale celor care ne vizitează este curăţenia oraşului şi siguranţa cetăţeanului”, a declarat primarul Mihai Chirica, marți, cu ocazia prezentării de către conducerea Salubris SA a utilajelor cu care se va acționa în aceastră primăvară la curățenia orașului.

Potrivit  primarului, toate utilajele și echipele Salubris SA, precum și ale celorlalte companii sunt mobilizate pentru amplul program de salubrizare, urmându-se ca în perioada următoare să se acționeze pe principalele bulevarde, dar și în toate cartierele orașului.

„Curăţenia de primăvară  are loc ca o încheiere a campaniei de iarnă, unde titular a  fost Citadin SA, de această dată urmând ca Salubris SA să coordoneze toate activităţile legate de  de curăţenie, împreună cu ceilalţi colegi ai noştri, respectiv cei de la Citadin SA, Servicii Publice SA, Poliţia Locală, Compania de Transport Public şi Termoservice SA, fiecare dintre aceste societăţi având în cadrul acestei campanii temele lor de lucru”, a afirmat edilul.

În ceea ce privește străzile principale, echipele Salubris SA lucrează zilnic, între orele 8.30 și 18.00. În campania de salubrizare stradală sunt angrenați zilnic circa 160 de angajați și în jur de 40 de utilaje ale Salubris SA, în afara celor implicați în acțiunile de curățenie obișnuite.

Primele acțiuni de salubrizare vor avea loc vineri, 1 martie pe str. Păcurari și șos. Păcurari, pe partea dreaptă de la intrarea în oraș către Niciman. Lucrările de curățenie vor continua săptămâna viitoare pe străzile Moara de Foc și Canta, bd. Socola și șos. Nicolina – CUG.  Pe  întreaga durată a campaniei, în zonele în care se va acționa cu automăturători și utilaje de spălat stradale se va interzice parcarea autovehiculelor pe carosabil. Aceste acțiuni vor fi anunțate cu 24 – 48 ore înainte de data programată pentru salubrizarea mecanizată atât în mediul online, cât și fizic în zonele respective, de către Salubris SA și Poliția Locală Iași, prin flyere și panouri stradale. Proprietarii de autovehicule parcate în zona și perioada planificată pentru salubrizare trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenția utilajelor. În caz contrar este posibil ca autovehiculele să fie ridicate.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;