5:14 pm - Friday April 29, 8738

Primăria ar putea contracta un credit de 100 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la noul stadion

Municipalitatea intenționează să contracteze un credit în valoare de 100 de milioane de lei pentru lansarea proiectului de construcție a unui nou stadion, în zona Moara de Vânt. Anunțul a fost făcut, miercuri, de primarul Mihai Chirica, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local.

„Cred că este necesar să inițiem un proiect de hotărâre prin care să contractăm un credit în valoare de 100 de milioane de lei pentru demararea procedurilor care vizează construcția unui nou stadion la Iași. Actuala arenă din Copou, construită în anul 1960, este cel mai frumos stadion vechi din România, însă nu mai putem să ne mândrim doar cu acest lucru. Este nevoie de un nou stadion și de aceea solicit sprijinul tuturor consilierilor în vederea demarării acestui import proiect”, a declarat primarul Mihai Chirica, în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Local.

Potrivit unui proiect lansată în anul 2020, viitorul stadion din zona Moara de Vânt ar urma să aibă o capacitate de 24.179 de locuri şi o suprafață desfășurată de 85.194,83 de metri pătrați, valoarea estimată a lucrărilor ridicându-se la aproximativ 113 de milioane de euro.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;