Peste 140.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Iași în luna februarie

140.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Iași în luna februarie, cifră mai mare decât cea înregistrată în aceeași lună a anului trecut (100.000), a anunțat directorul general al instituției, Romeo Vatră.

Potrivit acestuia, pentru luna martie, reprezentanții Aeroportului estimează o creștere cu 22.000 a numărului de pasageri față de luna februarie, urmând ca, în total, numărul pasagerilor tranzitați în primul trimestru să depășească cifra de 500.000 de pasageri, față de 360.000 înregistrați în aceeași perioadă a anului trecut.

„Ținând cont de evoluția din primele două luni ale anului, suntem undeva la circa 45% avans față de primele două luni ale anului trecut. Mi-aș dori ca în acest an să trecem de pragul de 2,5 milioane de pasageri, pentru a putea apoi să ne îndreptăm către borna de 3 milioane de pasageri pe an.  Odată cu darea în funcțiune a Terminalului T4 dorim să atragem și alte companii aeriene”, a afirmat Romeo Vatră.

În altă ordine de idei, directorul general al Aeroportului a anunțat că au fost demarate procedurile pentru scoaterea la licitație a spațiilor comerciale din interiorul Terminalului T4.

„Este vorba despre spațiile în care vor fi amplasate automatele pentru vânzarea băuturilor răcoritoare, produselor sanitare precum și a celor pentru vânzarea de carte. Data limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie, licitația pentru urmând să aibă loc pe data de 25 martie”, a declarat Romeo Vatră. El a precizat că suprafața pusă la dispoziția comercianților pentru închirierea acestor spații se ridică la aproximativ 2.000 de metri pătrați.

Potrivit acestuia, veniturile estimate a fi încasate în acest an din chirii de către Aeroport se situează între 1,5 – 2 milioane de euro, față de 1,7 milioane de lei anul trecut.

„În perioada următoare intenționăm să scoatem la licitație și alte spații comerciale, respectiv pe cele pentru amenajarea unei farmacii, a unui loc de joacă pentru copii și a unui magazin de vânzare a produselor tradiționale., Totodată, dorim ca în perioada următoare să extindem numărul cafenelelor deschise în incinta aerogării”, a mai spus directorul general al Aeroportului. În afara spațiilor care urmează să fie scoate la licitație în perioada următoare, conducerea aerogării mai are disponibili alte o mie de metri pătrați, care vor fi scoase la licitație până la sfârșitul lunii aprilie”, a mai anunțat directorul general al Aeroportului

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;