Oameni de afaceri malaezieni la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Miercuri, 16 octombrie 2013, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a primit vizita unei delegaţii oficiale malaeziene, condusă de Juhar Mahiruddin, Guvernatorul Statului Sabah, însoţit de ambasadorul României în Malaezia şi reprezentantul Ambasadei Malaeziei în România, precum şi oameni de afaceri malaezieni.
Împreună cu preşedintele în exerciţiu al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu, şi oameni de afaceri ieşeni au fost trecute în revistă posibilele domenii de interes privind colaborarea bilaterală româno-malaeziană, membrii delegaţiei făcând la rândul lor o prezentare a principalelor sectoare de activitate dezvoltate. Partea malaeziană şi-a declarat interesul special pentru regiunea Iaşului, având în vedere şi comunitatea de studenţi malaezieni (în special în medicină).
O atenţie deosebită a fost acordată promovării relaţiilor bilaterale şi consolidării SDC – Sabbah Development Corridor – modalitate mai rapidă de conectare a Statului Sabbah cu Europa Centrală şi de Est, via portul Constanţa, pentru revitalizarea schimburilor comerciale. Prin aceasta se urmăreşte şi poziţionarea Sabbah pe harta accesului firmelor europene pe piaţa Asiei îndepărtate (similar cu rolul pe care îl joacă Dubai pe piaţa Orientului Mijlociu), oferind avantaje superioare faţă de cele din Hong Kong şi Singapore.
Oficialii celor două ambasade şi-au exprimat întreaga disponibilitate pentru sprijinirea oamenilor de afaceri în accesarea şi identificarea de potenţiali parteneri.

Filed in: Economic

Comments are closed.

;