Universitatea de Științele Vieții organizează meditații gratuite pentru elevii de liceu

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le meditații gratuite la matematică, chimie și fizică, utile nu numai celor care doresc să urmeze una dintre facultățile USV, ci și celor care se pregătesc pentru susținerea examenului de Bacalaureat.

Deși cursurile se adresează în special potențialilor săi studenți, indiferent de facultatea pentru care optează, participanților nu li se solicită niciun fel de angajament față de USV Iași. Meditațiile la matematică vor fi organizate prin Departamentul de Matematică al USV Iași și se vor desfășura on-site, în perioada 6 aprilie – 8 iunie, în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 9:00 – 11:00, în Amfiteatrul A6, situat în clădirea principală a Universității. Pentru înscrieri, cei interesați sunt rugați să trimită un email la adresa andromeda.patrascu@iuls.ro, cu o serie de informații legate de liceul pe care-l urmează, profilul și alte detalii necesare desfășurării activităților.

În ceea ce privește meditațiile la chimie, acestea vor fi organizate prin Departamentul de Chimie al USV Iași și se vor desfășura în campus, în perioada 13 aprilie – 8 iunie 2024, tot în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 8:00 – 10:00. Pentru înscrieri, tinerii interesați sunt rugați să trimită un email la adresa roxana.tucaliuc@iuls.ro, cu o serie de informații legate de liceul pe care-l urmează, profilul și alte detalii necesare desfășurării activităților. La fel se va proceda și în cazul solicitărilor pentru fizică. USV Iași a organizat pentru prima dată pregătire la matematică, anul trecut, iar în decursul celor trei luni, orele de meditație la matematică au fost frecventate de peste 120 de tineri din toată zona Moldovei.

„Mesajele pe care le-am primit de la cursanți, după ce au primit notele la Bacalaureat au fost mai mult decât încurajatoare. Au devenit studenți, notele ajutându-i să intre acolo unde și-au propus, iar acest fapt ne-a determinat să reluăm meditațiile și în acest sezon, în universitate, din luna aprilie. Elevii ne pot urmări și pe canalele online Matematica stepbystep, unde propunem rezolvări la posibile subiecte de Bacalaureat”, a declarat asist. univ. dr. Andromeda Cristina Pătrașcu din cadrul Departamentului Științe Exacte al USV Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;