Primăria reia programul de modernizare a străzilor și trotuarelor din oraș

Primăria continuă programul de modernizare a străzilor din municipiu, urmând ca în perioada următoare să fie dat startul lucrărilor la alte opt artere de circulație, după ce primarul Mihai Chirica a semnat miercuri contractul de proiectare și asistență tehnică a lucrărilor. Potrivit reprezentanților municipalității, cele opt străzi care vor fi reabilitate și modernizate sunt următoarele: strada Rediu și stradela Rediu, fundac Păcureț, strada Păcureț, strada Petru Movilă, strada Păcureț, strada Rampei (cartierul Dacia), strada Constantin Pop (cartierul Bucium), precum și drumul care face legătura între municipiul Iași și localitatea Ciurea (zona CUG.)

„Municipalitatea a primit trei oferte la licitația pentru încredințarea acestor servicii, contractul fiind semnat cu SC Simpa Consult SRL pentru suma de 602.615 lei fără TVA, respectiv 717.111,86 lei cu TVA. În cel mult opt luni, firma va trebui să ofere, printre altele, expertize tehnice (inclusiv la rețelele de apă / canalizare existente), studii topografice, studii geotehnice și de versanți, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, documentaţia tehnică de organizare a execuţiei lucrărilor și proiectele tehnice. După predarea studiilor, municipalitatea le va supune atenției și votului Consiliului Local, va identifica sursele de finanțare și va organiza licitațiile pentru executarea lucrărilor de modernizare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În acest moment se află în diverse stadii de execuție (contracte de lucrări în derulare, proiectate, în curs sau propuse pentru proiectare) aproape 160 de străzi din toate zonele orașului. „În prezent, Primăria Municipiului Iași are încheiate contracte de lucrări, care sunt în derulare, pentru 40 de străzi, în valoare totală de circa 94,5 de milioane de lei. La acestea se adaugă modernizarea pasajului Socola, cu o valoare de circa 42 de milioane de lei”, a precizat primarul Mihai Chirica, care a adăugat că municipalitatea are contracte în derulare privind reabilitarea și modernizarea străzilor și trotuarelor în valoare de aproape 136,5 de milioane de lei.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;