5:14 pm - Tuesday April 29, 7292

„Justețea și statul ideal în filosofia lui Platon” – prelegere filosofică la Muzeul „Poni-Cernătescu”

Seria de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică, organizată de Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” – Filiala Iași continuă sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 14.00, la Muzeul „Poni-Cernătescu” (str. Mihail Kogălniceanu nr. 7B). De această dată, tema centrală aduce în prim plan „Justețea și statul ideal în filosofia lui Platon”, două aspirații ale oamenilor din toate epocile.

„Vă propunem o întâlnire cu unele idei extrase din dialogurile filosofului grec Platon, prin care să explorăm cum își reprezintă dreptatea și care ar fi unele principii propuse de el pentru a ajunge la o organizare politică mai bună”, anunță organizatorii evenimentului. Prezentarea va fi susținută de Marius Andro, intrarea publicului fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

„Noua Acropolă” din România este o asociație culturală nonguvernamentală și fără scop lucrativ, înființată în anul 1990. Principalul său obiectiv este promovarea valorilor culturii universale, încercând să le facă mai accesibile omului de azi. În acest sens, asociația susține un program cultural și filosofic vast, organizând cursuri și conferințe pe teme de filosofie, psihologie, istoria religiilor, artă, știință, civilizații vechi, științe hermetice (alchimie, astrologie, matematică sacră) și multe altele, propunând o abordare globală, comparată a filosofiilor, științelor, religiilor și artelor.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;