Împrumut în valoare de 150 milioane de lei pentru realizarea unor investiții publice

În cadrul ședinței de miercuri, 27 martie, consilierii locali vor supune spre aprobare  un proiect de hotărâre privind contractarea de către Primărie a unei finanțări rambursabile în valoare de 150.000.000 de lei în vederea realizării unor investiții publice de interes local, printre care construcția unui nou stadion pe șesul Bahluiului, în zona Cicoarei, modernizarea bulevardului Poitiers și a șoselei Bucium.

De asemenea, aleșii locali urmează să supună la vot aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC SALUBRIS SA, SC CITADIN SA, SOCIETĂȚII DE TRANSPORT PUBLIC SA,  SC ECOPIAȚA SA, SC TERMO-SERVICE SA și SC SERVICII PUBLICE SA pentru anul 2024, a listei de investiții pentru anul 2024, precum și a bugetelor estimative și a listelor de investiții pentru anii 2025-2026, dar și aprobarea ajustării prețului pentru apa industrială pentru întreaga arie de operare a SC APAVITAL SA.

Tot în ședința de miercuri, consilierii vor dezbate și supune spre aprobare rectificarea bugetului general al Municipiului Iași pe anul 2024, modificarea, completarea și aprobarea regulamentului și a ghidului de decontare, în baza Legii nr. 350/2005, referitoare la finanțarea nerambursabilă a proiectelor societății civile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, precum și susținerea structurilor sportive, definite conform Legii nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, în baza procedurii de finanțare adoptate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 119 din 31 martie 2020. Nu în ultimul rând, aleșii locali urmează să se pronunțe asupra aprobării Planului de Ordine și Siguranță Publică al Municipiului Iași pentru anul 2024.

Pe ordinea de zi a ședinței se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea de către Consiliul Local a unui Acord de înfrățire între Municipiul Iași și Raionul Călărași din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul întâlnirii, primarul Mihai Chirica îi va înmâna titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași prof. univ. dr. Nicolae Băciuţ, personalitate marcantă care pe  parcursul a aproape jumătate de secol a militat activ pentru cunoaşterea şi promovarea în spaţiul identitar românesc, european şi universal a valorilor şi tradiţiilor naţionale româneşti. Totodată, aleșii locali urmează să-și dea votul privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare pentru rectorii celor patru universități de stat ieșene, respectiv prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță (Universitatea Națională de Arte „George Enescu”), prof. univ. dr. Viorel Scripcariu (Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”), prof. univ. dr. Ing. Dan Cașcaval (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”) și acad. prof. univ. dr. Gerard Jităreanu (Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;