Record de proiecte depuse de societatea civilă, finanţate de la bugetul județului

O sută de organizații non-guvernamentale și asociații non-profit au depus proiecte în vederea obținerii finanțării nerambursabile de la bugetul județului, conform Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate activităților non-profit de interes general. Termenul limită pentru depunerea proiectelor a fost 1 aprilie 2024, în prezent desfăşurându-se etapa de evaluare.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Iași, în acest an, numărul aplicanților a crescut semnificativ față de prima ediție a programului, lansată în anul 2021, când au fost depuse 36 de proiecte. În ceea ce privește suma alocată în acest an de la bugetul județului, acesta se ridică la 2 milioane de lei, dublu față de cea de anul trecut.

“Suntem încântați să vedem o creștere semnificativă a interesului ONG-urilor din Iași pentru finanțare. Sprijinirea societății civile este o prioritate pentru noi, iar această creștere demonstrează că suntem pe drumul cel bun. Felicit toate ONG-urile care s-au implicat în proiecte pentru a îmbunătăți viața comunității din județul Iași’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, prin intermediul acestui program, autorităţile locale urmăresc încurajarea persoanelor fizice, asociațiilor și fundațiilor să propună și să desfășoare evenimente care să valorifice și să promoveze patrimoniul cultural, diversificarea activităților destinate locuitorii judeţului precum şi promovarea dialogului intercultural. Totodată, se are în vedere stimularea implicării organizațiilor neguvernamentale în dezvoltarea de servicii sociale, asigurarea condițiilor necesare pentru integrarea socio-profesională a tinerilor și accesului la serviciile de specializare profesională.

Potrivit legii, beneficiarii programului sunt atât inițiatorii proiectelor, cât și locuitorii din județul Iași, care participă la activitățile organizate. Proiectele finanțate prin Legea 350/2005 acoperă o gamă largă de domenii, printre care siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică, educaţie, tineret, social, promovare turistică, protecţia mediului precum şi susţinerea sportului de masă.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;