La Iaşi va fi semnat astăzi contractul pentru achiziţionarea a încă 18 tramvaie noi

În prezenţa primarului Mihai Chirica şi a reprezentanţilor companiei Bozankaya, Emrah Dal – vicepreşedinte şi Ulaş Beştepe – manager de proiect, la Iaşi urmează să fie semnat astăzi contractul privind achiziţionarea de către Municipiul Iaşi a încă 18 tramvaie noi prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Componenta 10 „Fondul Local”, în cadrul programului de modernizare a infrastructurii de transport iniţiat de autorităţile locale.

Compania Bozankaya a câştigat licitaţia organizată de municipalitate pentru achiziţionarea celor 18 tramvaie noi, oferta înaintată de firma turcă fiind de 141,4 milioane de lei, mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar decât valoarea estimată a contractului stabilită de Primărie la 177,2 milioane de lei.

Noile tramvaie vor avea o capacitate minimă de 135 de pasageri, dintre care cel puțin 30 de locuri pe scaune și minimum cinci locuri accesibile pentru persoanele cu dizabilități. Acestea vor avea o lungime de aproximativ 22 de metri, fiind dotate cu tehnologii de ultimă generație (aer condiționat, încălzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare, sisteme de avertizare în caz de coliziune), reprezentând o investiţie în viitorul mobilităţii urbane din Iaşi.

Potrivit contractului, primul din cele 18 noi tramvaie Bozankaya va ajunge la Iaşi în următoarele 15 luni. Compania turcă nu este la prima colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, aceasta livrând companiei locale de transport în comun alte 16 tramvaie de acelaşi tip, în urmă cu doi ani, în cadrul unui proiect, de asemenea, cu finanţare europeană.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;