Elevii Liceului Agricol din Miroslava, în stagiu de pregătire practică în Italia

14 elevi de la specializarea „Tehnician în activități economice”, alături de 2 profesori de la Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturdza” din Miroslava se află în perioada 25 martie – 5 aprilie într-un stagiu de pregătire practică în localitatea Vercelli din Italia, în cadrul unui parteneriat încheiat cu organizația locală Cerseo Formazione Professionale. Cu acest prilej, în prima săptămână a stagiului de pregătire, elevii ieșeni de clasa a XI-a au avut oportunitatea de a se angaja într-o serie de activități specifice, concentrându-se pe identificarea producătorilor locali de orez, cafea și alune, explorând softuri contabile și de monitorizare a trasabilității alimentelor și conceperea unor idei de afaceri inovatoare.

„Prin intermediul întâlnirilor directe cu producătorii locali, elevii au învățat nu numai despre procesele de producție, ci și despre tradițiile și cultura care stau la baza economiei regiunii Vercelli. De asemenea, ei au avut ocazia de a explora tehnologiile moderne în domeniul trasabilității alimentelor din cadrul marilor rețele comerciale și de a înțelege modul în care acestea pot influența economia”, au declarat reprezentanții Liceului Tehnologic Agricol din Miroslava.

Un aspect important în cadrul stagiului de pregătire practică a elevilor ieșeni l-a reprezentat conceperea ideilor de afaceri inovatoare. „Lucrând în echipe, elevii au dezvoltat planuri de afaceri pe diverse teme. Acest exercițiu nu numai că a dezvoltat abilitățile antreprenoriale ale elevilor, dar i-a și încurajat să gândească creativ și strategic”, susțin reprezentanții colegiului.

Prima săptămâna de practică s-a încheiat cu două călătorii la Torino și Milano, elevii având privilegiul de a explora opere de artă remarcabile, capodoperele arhitecturale și de a învăța istoria celor două orașe.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;