Campanie de igienizare și ecologizare a pădurilor

Începând de vineri, 5 aprilie, Salubris SA demarează o amplă campanie de ecologizare a zonelor de pădure din împrejurimile Iaşului, afectate de poluarea cu deşeuri (plastic, metal, echipamente electrice şi electronice, sticlă, hârtie, carton, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii, acumulatori, anvelope etc.).

În acest scop, conducerea societăţii a întocmit un program privitor la zonele în care urmează să se intervină în parteneriat cu voluntari de la instituțiile de învățământ și organizaţiile non-guvernamentale locale. Vineri, 5 aprilie, începând cu ora 10, echipele de la Salubris SA împreună cu voluntarii vor acţiona în zona Ciric, având ca punct de întâlnire parcarea Tiki Village (participă reprezentanți ai ONG-urilor și studenții Universității Tehnice Gheorghe Asachi). O săptămână mai târziu, respectiv vineri, 12 aprilie, tot de la ora 10, se va acţiona în zona Cetățuia, punctul de întâlnire fiind zona de grătare de la Cetățuia (participă reprezentanți ai ONG-urilor și studenții Universității de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad).

Vineri, 19 aprilie, la ora 10, echipele de la Salubris SA şi voluntarii vor desfăşura acţiuni de igienizare şi ecologizare în zona Releu Bucium, la care vor participa reprezentanți ai ONG-urilor și studenții Universității de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad. Ultima acţiune din cadrul campaniei este programată joi, 25 aprilie, de la ora 10, în zona Galata, cu punct de întâlnire Monumentul Eroilor din Galata, participanţi fiind, de asemenea, membrii ONG-urilor şi studenții Universității de Științele Vieții Ion Ionescu de la Brad.

Campania de curăţenie de primăvară a început la Iaşi pe 1 martie şi va dura până pe 15 aprilie. Sub sloganul Iașul nostru curat, aceasta este coordonată de Salubris SA, cu sprijinul celorlalte societăţi aflate în subordinea Primăriei. În paralel cu acţiunile de igienizare a spaţiilor verzi şi a  celorlate locuri publice, echipele Salubris SA lucrează zilnic şi la spălarea străzilor şi trotuarelor din cartiere.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;