Lucrările la pasajul „Frumoasa” vor fi finalizate în luna septembrie

Lucrările de reparaţii şi modernizare a pasajului subteran „Frumoasa” vor fi finalizate în luna septembrie a acestui an, a anunţat primarul Mihai Chirica, care a precizat că graficul de lucrări se desfăşoară în acest moment conform graficului. „La nivelul structurii de rezistență a pasajului propriu-zis sunt făcute intervenții complete de consolidare, este curățat canalul colector și refăcut sistemul de colectare și dirijare a apelor pluviale. Se vor monta plăci de granit antiaderente, va fi montat un nou sistem de iluminat, vor fi amplasate panouri publicitare etc. În privința scărilor de acces, vor fi reparate și placate cu granit și vor fi montate copertine, un sistem de iluminat, un sistem de monitorizare video, precum și scaune mobile pentru coborârea și urcarea persoanelor cu dizabilități. La rândul lor, zonele de acces în pasaj vor fi reparate și amenajate cu plăci din granit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În lungime totală de 40 de metri, pasajul pietonal subteran „Frumoasa” asigură subtraversarea unui pachet de trei linii de cale ferată între cartierul Nicolina, pe strada Libertății, și cartierul Frumoasa, pe stradela Cetățuia. Lucrările, care au demarat anul trecut, sunt executate de asocierea Heavy Duty Construct SRL – Prima Construct SRL pentru suma de 1.939.447,40 lei fără TVA (2.307.942,41 lei cu TVA), având ca termen de finalizare toamna acestui an.

Potrivit proiectului tehnic, la nivelul structurii de rezistență a pasajului propriu-zis vor fi refăcute intervenții complete de consolidare, va fi curățat canalul colector și va fi refăcut sistemul de colectare și dirijare a apelor pluviale, se vor monta plăci de granit antiaderente, va fi montat un nou sistem de iluminat şi vor fi amplasate panouri publicitare. În ceea ce priveşte scările de acces, acestea vor fi reparate și placate cu granit și vor fi montate copertine, un sistem de iluminat, un sistem de monitorizare video, precum și scaune mobile pentru coborârea și urcarea persoanelor cu dizabilități. La rândul lor, zonele de acces în pasaj vor fi reparate și amenajate cu plăci din granit.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;