Primăria pune gratuit la dispoziția ieșenilor unelte pentru curățenia de primăvară

Primăria Municipiului Iași (PMI) vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari, persoanelor fizice, agenţilor economici și a instituțiilor publice în vederea bunei desfășurări a curățeniei de primăvară, punându-le la dispoziție acestora, gratuit, uneltele necesare. În acest scop, primarul Mihai Chirica a dispus Servicii Publice SA achiziționarea unui număr de 3.000 de greble care să fie împărțite cetățenilor care doresc să se implice în campania de curățenie de primăvară. „Inițiativa a venit ca urmare a succesului înregistrat în campania de deszăpezire din sezonul rece, când municipalitatea a achiziționat și distribuit 3.000 de lopeți”, afirmă reprezentanții Primăriei.

Distribuirea greblelor, inclusiv către asociațiile de proprietari și SC Termo-Service SA, a început la sfârșitul săptămânii trecute, la cele cinci centre de cartier ale Primăriei, unde au fost trimise, pentru început, câte 250 de greble. Este vorba despre centrele de cartier Tătărași, din strada Vasile Lupu nr. 82, telefon 0232.277.310, Nicolina, din strada Petre Țuțea nr. 2, telefon 0232.227.517, Păcurari, din Șoseaua Păcurari nr. 34, telefon 0232.276.787, Alexandru cel Bun, din strada Tabacului nr. 1, telefon 0232.253.160, și respectiv Frumoasa, din bulevardul Poitiers nr. 20, telefon 0232.223.031.

„Uneltele sunt împărțite pe baza unui proces verbal de predare-primire prin care beneficiarii demonstrează că au domiciliul în municipiul Iași. În cazul în care unealta va suferi, în urma folosirii, anumite deteriorări, aceasta va fi returnată în această stare”, menționează reprezentanții Primăriei, care reamintesc că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local (HCL) 172 / 2002, proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligați să întreţină curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi aferente imobilelor şi locurilor de parcare pe care le deţine sau le folosesc, abaterile constituind contravenții, fiind astfel sancționate cu amendă.

Dincolo de sancțiuni, conducerea Primăriei face apel către ieșeni să mențină orașul curat și civilizat, precizând că direcțiile și societățile comerciale ale municipalității sunt mobilizate cu toate utilajele și echipele în campania de curățenie de primăvară, însă implicarea cetățenilor este esențială pentru ca aspectul orașului să fie cel dorit de către noi toți.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;