Campanie de plantare de arbori în Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a demarat un amplu program de stimulare a reciclării deșeurilor menajere în rândul studenților și de ecologizare a Campusului „Tudor Vladimirescu”. Primul pas în acest sens a fost făcut sâmbătă, 6 aprilie, prin lansarea proiectului „Tudorul, campionul reciclării”, în cadrul căruia studenții au plantat, alături de primarul Mihai Chirica, 150 de arbori în spațiile verzi din cadrul campusului.

Tot sâmbătă a demarat și acțiunea de ecologizare a campusului, în care studenții profesorii și personalul administrativ al universității au curățat aleile și parcurile și au văruit arborii. Uneltele necesare pentru plantarea pomilor și pentru acțiunea de ecologizare a spațiilor verzi din campus au fost puse la dispoziție de către conducerea universității.

„În cadrul proiectului Tudorul, campionul reciclării, TUIASI dorește să crească cât mai mult gradul de conștientizare cu privire la situația climatică actuală și să determinăm cât mai mulți membri ai comunității studențești să recicleze activ deșeurile pe care le produc”, au transmis organizatorii.

Tinerii care au participat la eveniment s-au înscris pe baza unui formular publicat pe pagina de internet a Direcției Servicii Studențești a Universității Tehnice. Potrivit reprezentanților TUIASI, campania destinată exclusiv reciclării deșeurilor menajere și reciclabile va debuta oficial în luna mai, scopul acesteia fiind atât cel de creștere a gradului de colectare selectivă a deșeurilor cât și ridicarea nivelului de conștientizare a importanței unui astfel de demers în rândul tinerilor.

Pentru plantarea celor 150 de arbori, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” a primit sprijin din partea Primăriei Municipiului Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;