Campanie privind importanţa mobilităţii urbane, în școlile ieșene

Compania de Transport Public (CTP) Iaşi a dat startul campaniei „Transport gratuit pentru elevi”, inițiativă în favoarea susținerii mobilităţii elevilor. Acţiunea a debutat ieri, când reprezentanţii companiei au fost prezenţi la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” și la Liceul Tehnologic „Petru Poni”, unde au discutat cu elevii despre utilizarea în mod gratuit a transportului în comun.

„Începând cu luna aprilie ne vom face prezența în școlile și liceele din municipiul Iași, pregătiți să oferim cele mai proaspete detalii despre cum pot accesa elevii serviciile CTP Iași. În acest fel, ei vor descoperi avantajele transportului public, de la facilitățile speciale gratuite oferite de compania noastră şi până la modalitățile de deplasare în oraş”, au afirmat reprezentanţii Companiei de Transport Public.

La Iaşi, transportul elevilor la şcoală este gratuit începând din anul 2020 Reamintim că, la iniţiativa primarului Mihai Chirica, începând din anul 2020, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, elevii care învaţă la şcolile din municipiul Iaşi beneficiază de transport public gratuit, pentru acest lucru autorităţile locale punând la dispoziţia lor curse speciale. Elevii pot circula cu aceste mijloace de transport în comun (tramvaie şi autobuze) pe baza abonamentelor gratuite achiziționate de la punctele de vânzare ale CTP sau prin intermediul aplicației 24 PAY.

„Este un efort comun al instituțiilor ieșene pentru a optimiza condițiile de trafic, pentru a încuraja părinții să trimită copiii la școală cu transportul public, pentru a preveni situațiile de risc pentru elevi și a facilita accesul la educație”, precizează reprezentanţii CTP.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;