Ciprian Bostan va fi noul administrator public al Iaşului

Consilierul local Ciprian Bostan (PNL) va fi, începând de săptămâna viitoare, noul administrator public (city manager) al municipiului Iaşi, în locul lui Petru Movilă (PMP), care a ocupat această funcţie în ultimii doi ani. Anunţul a fost făcut ieri de primarul Mihai Chirica, care a precizat că în cadrul şedinţei extraordinare programată miercuri, Ciprian Bostan urmează să-şi anunţe oficial demisia din consiliul Local.

„În cadrul şedinţei de mâine (astăzi – n.r.), domnul Ciprian Bostan îşi va depune mandatul de consilier local, urmând ca începând cu data de 15 aprilie să-şi preia în mod oficial atribuţiunile de administrator public al municipiului Iaşi. A fost dorinţa domniei sale de a veni şi de a lucra în echipă, alături de noi, în cadrul Executivului Primăriei, şi cred că va face o treabă foarte bună”, a declarat primarul.

Întrebat ce calităţi îl recomandă pe Bostan pentru a ocupa funcţia de city manager, şeful municipalităţii a afirmat că acesta este un om „foarte muncitor şi tenace”. „Domnul Ciprian Bostan este un om foarte ordonat şi tenace. De asemenea, este dornic să se implice în rezolvarea problemelor oraşului şi cred că va face treabă excelentă în noua calitate pe care o va avea începând de săptămâna viitoare”, a subliniat edilul.

În ceea ce priveşte funcţia pe care Ciprian Bostan o va ocupa după alegerile locale din luna iunie, primarul a declarat că acest lucru depinde „numai şi numai de opţiunile acestuia”.

„Domnul Ciprian Bostan va candida şi pe listele PNL pentru funcţia de consilier local la alegerile din 9 iunie. Potrivit legii, în cazul în care va fi ales consilier local, domnia sa va trebui să aleagă între funcţia de consilier local şi cea de administrator public al municipiului, pentru că, în conformitate cu prevederile legale, cele două funcţii sunt incompatibile”, a mai precizat primarul.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;