Au început înscrierile pentru rezidenţele FILIT 2024 destinate autorilor români

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) Iaşi anunţă lansarea apelului pentru proiectul „Rezidențe FILIT pentru scriitori  români”, parte din seria de activități incluse în programul UNESCO „Iași. City of Literature”.  În cadrul acestui program, prin intermediul rezidențelor, doi scriitori români vor beneficia de transport şi cazare timp de o lună și de o sumă forfetară de 3.000 lei.

Proiectul cuprinde două rezidenţe FILIT la Iaşi, fiecare rezidenţă urmând să se deruleze pe o perioadă de 30 de zile, între 1 iulie și 31 octombrie 2024, într-un interval ales de către beneficiar. Pentru înscriere, scriitorul/scriitoarea trebuie să pregătească următoarele: formular de înscriere, disponibil electronic pe site-ul:  www.filit-iasi.ro , copie după cartea de identitate, titlul proiectului de rezidență și o scurtă descriere (maximum 2.000 de semne) şi un curriculum vitae.

„Beneficiarul rezidenței are obligația de a scrie un text despre scriitorii și/sau muzeele din rețeaua MNLR Iași (minimum 6.000 semne), precum și de a participa activ la unul dintre evenimentele culturale ale MNLR Iași pe perioada rezidenței”, precizează reprezentanţii FILIT.

Perioada de înscriere este 10 aprilie – 10 mai 2024, dosarele urmând să fie transmite în format electronic la adresa rezidentemnlri@gmail.com. După evaluarea dosarelor, rezultatele vor fi anunţate în data de 18 iunie 2024, pe site-urile:  www.filit- iasi.ro  și  www.muzeulliteraturiiiasi.ro .

Rezidențele FILIT pentru scriitori români au scopul de a sprijini creatorii contemporani. Până acum, peste 30 de scriitori din România au beneficiat de acest program, iar multe dintre proiectele de rezidență au fost deja publicate la editurile românești.

Ediția a  XII-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT va avea loc în perioada 23-27 octombrie 2024, reunind mari nume ale literaturii și lumii culturale.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;