Primăvara Dermatologică Ieșeană, gata de start!

Începând de astăzi, timp de o săptămână, Iașul găzduiește cea de-a XIII-a ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene (PDI), eveniment organizat de Asociația Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Societății Române de Dermatologie, Societății de Medici și Naturaliști, Colegiului Medicilor și Farmaciștilor, în colaborare cu Spitalul Clinic CF. În premieră, ediția din acest an este onorată de prezența Academiei de Științe Medicale, având sprijinul Primăriei Municipiului Iași (PMI).

„De regulă, suntem parteneri în susținerea conferințelor, congreselor și a altor manifestări științifice organizate la nivelul municipiul Iași, îndeosebi a celor care au caracter medical, fie că vorbim despre dermatologie, medicină dentară sau alte domenii. Este un eveniment care arată foarte clar că avem profesioniști în domeniu. Aduce un plus de imagine, fiindcă nu vin doar specialiști din Iași sau din Regiunea de Nord-Est, ci din toată țara și din lume. Știți foarte bine că estetica, în general, este unul dintre principalele motoare economice ale lumii, a depășit de departe și IA și IT. Prin urmare, PDI este un plus de valoare pe care trebuie să-l promovăm fiindcă poate ajuta foarte mult și economia locală”, a declarat primarul Mihai Chirica.

PDI ocupă un loc de frunte în dermatologie, fiind interfața cu alte specialități medicale și servind drept instituție formativă pentru studenți, rezidenți și medici aflați la început de carieră.

„În primul rând, îi învață pe medici să abordeze pacientul într-un mod holistic. Deși s-au dezvoltat numeroase supraspecializări, nu toți medicii lucrează în servicii extrem de specializate. Este esențial să nu uităm că sistemul medical are nevoie de o bază solidă. În ultima vreme, am observat că această bază devine tot mai îngustă și mai restrânsă, ceea ce pune în pericol întregul sistem medical, deci este nevoie de soluții”, a precizat prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, de la Facultatea de Medicină a UMF „Grigore T. Popa” Iași, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic CF, inițiatoarea evenimentului.

La ediția din acest an și-au anunțat participarea specialiști din România și din alte 14 țări, printre care Niazi Khusrow (SUA, Torello Lotti (Italia), Dominik Heim (Elveția), Aristidis Tzatzakis și Demetrios Spandidos (Grecia), Yan Valle (Canada), Viorel Scripcariu (rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași), Eugen Târcoveanu (secretarul filialei Iași a Academiei de Științe Medicale) și Călin Giurcăneanu (președintele Societății Române de Dermatologie).

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;