Dinamo – Poli Iași 1-0. Ieșenii, tot mai aproape de retrogradare

Poli Iași a pierdut, duminică, scor 0-1 (0-0), pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, întâlnirea cu Dinamo, din etapa a IV-a a play out-ului Superligii, după un meci dramatic, în care gazdele au înscris golul victoriei în minutele de prelungire, ir oaspeții au jucat mai bine de 70 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea ușoară de către arbitrul Ovidiu Hațegan a lui Bouhnenna (min. 20), pentru un fault obișnuit la marginea careului. Același Ovidiu Hațegan nu i-a acordat cartonașul roșu în min. 30 lui Homawoo, după ce fundașul lui Dinamo l-a accidentat grav (lovitură cu cotul în ceafă) pe Luca Mihai. Mijlocașul Iașului a rămas inconștient pe gazon mai multe minute, fiind necesară intervenția medicilor de pe Ambulanță. După câteva minute, Luca Mihai și-a revenit, mijlocașului lui Poli fiind transportat la spital, unde a primit îngrijirile necesare.

Poli a intrat foarte bine în joc, „capul” lui Segiu Buș (min. 1) lovind bara laterală a porții apărată de Golubivic. Replica gazdelor nu s-a lăsat așteptată, șutul lui Denis Politic (min. 11), din partea laterală a careului, trecând puțin pe lângă poartă. Gazdele puteau deschide scorul în min. 45+3, însă Pavicic, găsit excelent de Patriche în careul ieșenilor, ratează incredibil din șase metri”.  La reluare, Cristi Costin (min. 49) șutează în forță de la 20 de metri, balonul fiind însă reținut de Silviu Lung. Bettaieb (min. 60) are o bună oportunitate de debloca tabela, însă șutează slab de la marginea careului. În min. 66, Gnahorre înscrie, însă golul este anulat, pe bună dreptate, de arbitru pe motiv de offside. În încercarea de a obține victoria, Dinamo pune presiune pe jucătorii Iașului, Selmani (min. 66) luându-l la țintă, din mijlocul careului mic, pe Silviu Lung. Golul izbăvitor al gazdelor vine abia în min. 90+3, autor Ahmed Bani, care de-abia intrat pe teren, îl „execută”pe goal keeper-ul ieșean cu un șut puternic de la marginea careului.

Dinamo: Golubovic – Velkovski (min. 82 Bani), Homawoo, (min. 46 Costin) Patriche –  De Moura –Gnahore, Pavicic, Amzăr (min. 61 Bordușanu) – Gregorio, Abdalah (min. 72 Milanov), Politic (min. 61 Selmani).

Poli Iași – Lung, Todoroski, Bouhenna, Samayoa (min. 64 Itu), Ispas – Bordeianu (min. 64 Jatoba), Marchioni – L. Mihai (min. 36 Gheorghiță), Roman (min. 24 Fl. Ilie)– Buș (min. 64 Allanzinho), Bettaib.

În urma acestui rezultat, Poli Iași a coborât pe locul 8 în clasamentul play out-ului, cu 18 puncte, în timp ce Dinamo a urcat până pe locul 13, cu 19 puncte.

În etapa viitoare, trupa lui Tony va întâlni sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 15.00, în Copou, pe FC Voluntari.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;