Elevii Şcolii Primare „Carol I” vor reprezenta România la Campionatul Internaţional de Robotică

Echipa de robotică „First Carol Generation” din cadrul Clubului de robotică CaroLLIIS de la Școala Primară „Carol I” din Iaşi va reprezenta România la Campionatul Internațional de Robotică „FIRST LEGO League Asia Open”, ce se va desfăşura la Hong Kong în perioada 2-4 august 2024. Calificarea echipei „First Carol Generation” la nivel internațional vine după câștigarea marelui premiu „Soluția Provocării” din cadrul etapei naţionale a concursului „FIRST LEGO League Explore”, care a avut loc pe 10 februarie la Universitatea Politehnică din București.

Cele două echipe din cadrul Clubului „First Carol Generațion” și „Cyber Carol” și-au început activitatea în noiembrie 2022, fiind mentorate de elevii clubului de robotică CyLiiS și Peppers din cadrul Liceului Teoretic de Informatică “Gr. Moisil” Iași.

„Clubul de robotică CaroLLIIS a participat și fost medaliat național cu ambele echipe, în ultimii 2 ani, la concursuri și manifestări de robotică. Echipa First Carol Generation, ce va reprezenta România in Hong Kong, în perioada 2-4 august 2024 este compusă din elevii Gherasim Tudor, Hîrtopanu Robin- programatori, Chifan Darius, Toma Luca- ingineri, Bodoga Sofia, Cărăușu Ilinca- design. În cadrul Clubului de Robotică CaroLLIIS, elevii sunt antrenați în experiențe de învățare STEAM practice, prin care își construiesc încrederea, își dezvoltă gândirea critică, abilitățile de comunicare, învață să împărtășească experiențe, cunoștințe, să gândească constructiv, să rezolve repede situații problematice, să înțeleagă pe deplin lucrul în echipă”, a declarat prof. Claudia-Filareta Cărăușu, coordonatorul Clubului de Robotică „CaroLLIIS” al Şcolii Primare “Carol I” din Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;