„Armonii albastre”- gală caritabilă în beneficiul tinerilor cu autism

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) – Filiala Iași, invită publicul la concertul caritabil „Armonii albastre”, care va avea loc joi, 25 aprilie,  de la ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii. Concertul va fi susținut de pianista Raluca Știrbăț, împreună cu tineri pianiști, studenți la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și elevi la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani și Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț. Evenimentul face parte din cea de-a XVI-a ediție a campaniei ce marchează „Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului”, stabilită de Organizația Națiunilor Unite pe data de 2 aprilie.

„Tinerii cu autism au nevoie de sprijin pe tot parcursul vieții. Terapiile nu se opresc atunci când aceștia ajung la vârsta adultă. Părinții sunt cei care susțin aceste persoane zi de zi. Nu este ușor, ca părinte, să faci față temerii că viitorul copilului tău, care a devenit adult, este unul incert. Adulții cu autism au nevoie de servicii, de locuințe protejate unde să trăiască o viață demnă și atunci când părinții lor nu îi mai pot susține”, afirmă Carmen Ghercă, președinta ANCAAR Iași.

În cadrul Galei caritabile, publicul poate admira și fotografiile realizate de David Stescu, un tânăr cu autism. Proiectul său fotografic inedit „Faces Of Autism” aduce în prim-plan portrete și povești ale copiilor, tinerilor sau adulților cu autism, explorând multiple fațete ale tulburărilor din acest spectru, de la persoane nonverbale până la oameni independenți, cu existență aproape tipică.

Evenimentul va fi prezentat de jurnalista Irina Păcurariu. Intrarea se face pe bază de donație minimă de 70 de lei, iar fondurile vor fi direcționate către beneficiarii ANCAAR Iași.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;