Program de promovare a sportului în rândul elevilor, în premieră la Iași

În premieră, în acest an, la Iași va avea loc o acțiune de promovare a sportului în rândul elevilor și pentru reducerea riscurilor de apariție a obezității în rândul copiilor și tinerilor. Sub genericul „Sportul pentru toți”, proiectul, inițiat de Fundația Comunitară Iași și Decathlon România, vizează promovarea activităților sportive în rândul elevilor din școlile gimnaziale și liceele care au un efectiv școlar de minim 700 de elevi.

„Într-o țară fără un plan de combatere a obezității, statisticile recente arată că aproape 40% dintre copiii din România se confruntă cu probleme de greutate, iar peste 50% au o capacitate fizică slabă sau foarte slabă. Activitățile predominant sedentare, precum jocurile pe calculator sau vizionarea la televizor, contribuie la această situație alarmantă. Prin urmare, cultivarea unei relații pozitive cu mișcarea și activitățile sportive în aer liber devine o soluție vitală”, afirmă organizatorii, care adaugă că prin inițierea acestui proiect, copiii și tinerii care vor avea ocazia de a participa la activități fizice și sportive care, pe lângă dezvoltarea unui stil de viață săînătos le va permite acestora să-și crească încrederea în sine, capacitatea de concentrare și de reacție, precum și să-și dezvoltate abilitățile de colaborare și leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, aflat în acest an la cea de-a patra ediție în București și pentru prima dată la Iași, are un buget de 373.230 lei (aproxiamtiv 75.000 de euro).

„În cadrul acestui program ne propunem să finanțăm 3 școli, cu cel puțin 700 de elevi, pentru reabilitarea de terenuri sportive în aer liber. Lucrările de reabilitare este necesar să se încheie până pe 30 noiembrie 2024 și ar trebui să se încadreze într-un buget de aproximativ 125.000 lei”, subliniază organizatorii.

Calendarul de desfășurare a programului „Sportul pentru toți” la Iași:

 închiderea perioadei de înscriere a propunerilor de proiect: 27 mai, ora 18:00

 selecția proiectelor eligibile: 28-29 mai

 anunțarea proiectelor din lista scurtă: 21 iunie

 vizite școli lista scurtă și depunerea propunerilor finale: 24 iunie – 16 iulie

 anunțare câștigători: 19 iulie

 contractare proiecte câștigătoare: până pe 26 iulie

 implementarea proiectelor: 26 iulie – 30 noiembrie

 raportare finală: până la 15 decembrie

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;