Serviciului public de alimentare cu energie termică, scos la licitație de Primărie

Primăria Municipiului Iaşi (PMI) va scoate la licitaţie, până la sfârşitul lunii mai, delegarea serviciului public de alimentare cu agent termic a locuinţelor racordate la sistemul centralizat de termoficare, un proiect de hotărâre în acest sens urmând să fie supus spre dezbatere şi aprobare în şedinţa de mâine a Consiliului Local. Potrivit proiectului de aprobare a documentaţiei pentru delegarea prin concesiune a serviciului de utilitate publică alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Iaşi, durata contractului (producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în municipiul Iaşi) este de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia pentru o perioadă de până la maximum 5 ani, în situaţia în care delegatul va prelua parţial sau total sumele aferente contribuţiei aduse în urma finalizării tranzacţiei. Proiectul de hotărâre include, de asemenea, regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică al municipiului Iaşi, caietul de sarcini, instrucţiunile pentru ofertanţi şi contractul de delegare.

Potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de hotărâre, serviciul public de alimentare cu energie termică face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice şi cuprinde totalitatea activităţilor privind producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice. Sistemul de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Iaşi este compus în acest moment din două surse de producere a energiei termice, CET 1 Iaşi, care funcţionează pe bază de hidrocarburi (gaze naturale şi CLU) şi respectiv CET 2 Holboca, care foloseşte ca sursă de producere a agentului termic cărbunele (huila), cele două centrale fiind interconectate pe partea de energie termică, respectiv pentru producerea apei fierbinţi, printr-o magistrală aeriană cu cu o lungjme de 11, 5 km. Reţeaua de transport, în lungime de circa 96 km, este alcătuită, la rândul său, dintr-un sistem închis tur-retur de conducte de tip arbore (5 magistrale). La rândul ei, reţeaua de distrubuţie (reţeaua secundară) se compune din 399 de puncte şi module termice, precum şi din reţelele termice secundare aferente acestora.

În prezent, la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Iaşi sunt branşate 22.706 de apartamente, 176 de agenţi economici şi 132 de instituţii publice, din care 72 de şcoli cu 100 de clădiri aferente, 9 spitale şi o parte din clădirile universităţilor de stat.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;