Ieșenii, invitați în week-end la „Piața metropolitană”

În acest week-end, ieșenii sunt invitați în Piața „Dacia”, la prima ediție a „Pieței metropolitane”, eveniment organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Iași” (ADI ZMI), în colaborare cu Primăria Municipiului Iași (PMI) și  EcoPiața SA. Astfel, sâmbătă, 27 aprilie, și duminică, 28 aprilie, începând cu ora 9, vizitatorii vor avea posibilitatea de a se aproviziona cu produse proaspete și de calitate de la comercianții locali.

„De la fructe și legume proaspete până la produse lactate de la ferme regionale și delicatese de patiserie, „Piața metroplitană” este o destinație ideală pentru cei ce apreciază gustul autentic al preparatelor locale. Susținând producătorii locali și promovând tradițiile gastronomice autentice, Piața metropolitană încurajează comunitatea din Iași să descopere farmecul comerțului tradițional. Aici, clienții pot interacționa direct cu producătorii, să descopere povestea din spatele produselor locale și să sprijine economia locală. Piața metropolitană din Iași este un loc în care gustoasele arome, culorile vii și zâmbetele sincere se întâlnesc, creând o atmosferă plină de autenticitate și bucurie. Invităm iubitorii de tradiție și calitate să ne treacă pragul și să descopere magia unei experiențe autentice de cumpărături”, se arată în mesajul adresat ieșenilor de către organizatori.

Printre producătorii care și-au anunțat prezența cu produse proprii la prima ediție a „Pieței metropolitane” se numără Andrei Croitoru (afumături), Florin Găman (brânzeturi de oaie), Furdui Vasile (caș, telemea, iaurt de capră), Vasile Jugănaru (fructe), Florin Craiu  (dulciuri), Sandu Mihai (fructe din Vorovești – mure, zmeură, siropuri, ouă de prepeliță), alături de „Făbricuța din Tomești” (afumături și produse din carne), „Brutăria de Acasă” (produse de brutărie și patiserie), „Căsuța cu miere” (produse apicole) și Lav Fam Rusu SRL (produse din lavandă).

„Piața metropolitană este un loc ce reflectă diversitatea și bogăția culturii și tradițiilor noastre, punându-le în valoare prin intermediul produselor locale expuse. Ne mândrim că putem susține aceste mici afaceri locale și că putem promova consumul produselor de calitate, proaspete și autentice. Așteptăm cu nerăbdare să oferim vizitatorilor nostru o experiență de neuitat, plină de aromă și culoare. Sperăm ca Piața Metropolitană din acest weekend să fie un loc de întâlnire și bucurie pentru toți cei prezenți”, a declarat directorul general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI), Grigore Nepotu.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;