Serviciul de termoficare al Iașului va fi concesionat

Întruniți în ședință ordinară, consilierii locali au aprobat concesionarea serviciului public de termoficare, împreună cu regulamentul și caietul de sarcini pentru scoaterea la licitație. Potrivit documentației, concesionarea serviciului public de termoficare ar urma să se facă pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la 8 ani, în anumite condiții.

„Se aprobă durata contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică – producție, transport, distribuție și furnizare în Municipiul Iași pentru o perioadă de 10 ani contractuali, cu posibilitatea de prelungire pe o perioadă de până la maximum 5 ani, în situația în care Delegatul preia parțial sau total sumele aferente contribuției Delegatarului la realizarea investițiilor. În situația în care contribuția Delegatului la Investițiile Delegatarului depășesc valoarea estimată inițial, durata delegării poate fi prelungită cu mai mult de 5 ani, dar fără a depăși 8 ani”, se arată în proiectul de hotărâre.

 

Potrivit documentului, valoarea investițiilor preconizate a fi realizate în perioada următoare pentru modernizarea sistemului de termoficare, după preluarea serviciului de către un operator privat, se ridică la peste 85 de milioane de euro, din care 70,5 milioane de euro fonduri europene, 6,7 milioane de euro contribuția Primăriei Municipiului Iași și 6,4 milioane de euro contribuția operatorului privat.

„Este vorba despre un nou regulament privind concesionarea serviciului de termoficare din municipiu, așa cum ne obligă legea. Vrem să găsim un partener care să se ocupe de termoficare, iar contractul vizează obligațiile lui de a asigura continuitatea producerii, transportului și distribuției agentului termic, inclusiv furnizarea acestuia, respectiv facturarea energiei termice la punctele de consum, în timp ce noi, autoritățile locale, urmează să mergem mai departe cu programul de investiții, adică exact așa cum am funcționat și în perioada derulării celuilalt contract, când am avut un alt operator”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;