Primăria așteaptă oferte pentru lucrările de reamenajare a parcului Ciurchi

Primăria Municipiului Iași așteaptă oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Ciurchi, termenul limită de depunere a ofertelor de către firmele sau asocierile de firme interesate fiind 31 mai 2024. Prevederea bugetară alocată de autoritățile pentru realizarea acestor servicii este de 20.538.765,62 lei fără TVA, respectiv 24.441.131,08 lei cu TVA.

Potrivit caietului de sarcini întocmit de Primărie, firma sau asocierea de firme câștigătoare a licitației vor avea la dispoziție trei luni pentru proiectarea lucrărilor și 33 de luni pentru executarea acestora. Suprafața totală de teren supusă realizării investiției este de 63.769 metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta 57.877 metri pătrați, locul de joacă pentru copii 1.060 metri pătrați, iar drumurile, trotuarele și aleile de acces 4.130 metri pătrați.

”Suprafața verde a terenului nu își va modifica dimensiunea, însă în urma restaurării va crește ca valoare în ceea ce privește calitatea vieții și aspectul estetic. Vor fi plantați, în total, peste 120 de arbori, o mie de arbuști, iar suprafața cu gazon va ajunge la circa 56.000 de meri pătrați. Vor fi montate bănci, mese de șah, echipamente de joacă și fitness, coșuri de gunoi, pergole, echipamente pentru parc dedicat câinilor, o platformă subterană de colectare a deșeurilor, etc.”, a precizat primarul Mihai Chirica.

De remarcat că în cadrul proiectului este prevăzută amenajarea unui monument dedicat victimelor Holocaustului, precum și realizarea unui sistem de iluminat ambiental și arhitectural, a unui sistem de irigare și a unui sistem pentru evacuarea apelor pluviale.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;