Mănăstirea Frumoasa, proiectată tridimensional!

Ieșenii sunt invitați sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 12, în fața Mânăstirii Frumoasa, la pentru lansarea proiectului de design urban participativ de vizualizare și modelare 3D a spațiului Mânăstirii Frumoasa, folosind aplicația FURBAN, proiect susținut de Primăria Municipiului Iași.

„Pe parcursul zilei de 25 mai, între 10 și 19, cetățenii sunt invitați la o masă rotundă unde vor avea ocazia să vadă o machetă printată 3D a edificiului de cult și a zonei verzi perimetrale și se vor putea juca cu piese de design urban, printate la scară, generând ad-hoc un joc de proiectare a spațiului. În paralel, se vor face demonstrații de cum funcționează aplicația FURBAN în trei ipostaze ale spațiului: real, modelat și virtual, oferind comunității un mod interactiv și comprehensiv de consultare în co-crearea spațiilor publice. Macheta 3D realizată în cadrul evenimentului va fi donată și expusă la muzeul Mănăstirii Frumoasa, devenind un exponat interactiv”, precizează organizatorii.

FURBAN este o platforma 3D de design participativ dezvoltată de echipa Centric, care a fost utilizată în numeroase proiecte de interes public din Olanda (Rotterdam, Arnhem), dar și România (Cluj și București). Alături de aplicația FURBAN, Centric este prezent în cadrul Romanian Creative Week (RCW) cu alte două proiecte de tehnologie XR: aplicația dedicată evenimentului RCW, care a fost descărcată de 3.000 de utilizatori și aplicația de valorificare a patrimoniului expus în Palatul Culturii din Iași -MuzeAR, care a fost descărcată de 660 de utilizatori.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;