Continental implementează pentru maşină sistemul inovativ de calcul avansat (HPC) inter-domeniu

Continental anunță implementarea unui sistem de calcul avansat inter-domeniu (HPC – High Performance Computer) în mașină. Pentru prima dată s-a realizat punerea împreună, într-o aplicație pentru un vehicul real, a instrumentației de bord a mașinii alături de alte funcții suplimentare ale vehiculului, cum ar fi siguranța la condus, parcarea automată cu controlul holistic al mișcării. Servind ca exemplu de cum poate arăta pentru inginerii auto dezvoltarea vehiculelor definite de software (SDV – Software Defined Vehicle), mașina cu tehnică SDV utilizând tehnologia Continental Automotive Edge Framework (CAEdge) bazat pe cloud, conectează vehiculul la cloud și oferă un spațiu de lucru virtual pentru a simplifica  și accelera atât dezvoltarea și furnizarea, cât și întreținerea funcțiilor de sistem exclusiv prin software. Pentru implementare a fost utilizat Snapdragon Ride Flex System-on-Chip (SoC) cu sistemul pre-integrat Snapdragon Ride Vision de la Qualcomm Technologies, Inc. „Cu tehnologia SDV pentru mașină, putem pune în valoare ecosistemul Continental: de la drum la cloud, de la virtual la real”, a declarat Gilles Mabire, CTO (Chief Technology Officer) în cadrul Continental Automotive.

„Ca și prim- parteneri de colaborare pentru producătorii de vehicule, suntem mândri de modul în care am implementat conceptele putând prezenta atât capabilitățile, cât și provocările convergenței domeniilor auto într-un vehicul real definit de software”, a adăugat acesta. Expertiza tehnică dovedită în ultima decadă consolidează poziția echipelor Continental din România pe harta centrelor care aduc o contribuție semnificativă în dezvoltarea produselor inovative, cum este tehnologia HPC (High Performance Computer) sau CAEdge. Astfel, specialiști din Timișoara, ca parte a unor echipe internaționale, contribuie semnificativ la dezvoltarea framework-ului CAEdge asigurând dezvoltarea soluțiilor software, integrarea acestora, precum și testarea întregului cadru de lucru. Activitățile din România vizează și derularea de proiecte ce utilizează CAEdge în cadrul Continental la nivel global.

„În același timp, echipele de dezvoltare software din Iași, în colaborare cu omologii lor din Frankfurt, au contribuit la implementarea și integrarea soluțiilor tehnice, care modelează viitorul industriei automotive în arii precum: Flash file systems, Image and partition management, Key store, Secure store, System and user data etc.”, au precizat reprezentanţii Continental. Pentru mașina de prezentare, arhitectura software a fost dezvoltată folosind propria platformă Continental bazată pe cloud pentru vehiculul definit de software. Acesta conectează mașina la cloud și dispune de un spațiu de lucru virtual pentru a simplifica și accelera dezvoltarea, furnizarea și întreținerea software-ului funcțiilor de sistem. Acest lucru oferă inginerilor oportunitatea de a testa software-ul pe un sistem de calcul avansat (HPC) virtual, înainte de a fi implementat pe hardware-ul fizic și, de asemenea, de a remedia problemele legate de software prin depanarea software-ului direct în cloud.

Continental deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;