Lucrările de modernizare a campusului de la Colegiul „Gheorghe Asachi”, în grafic

Lucrările de modernizare a campusului școlar din cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, investiție în valoare de 13.695.584 lei inclusiv TVA, continuă potrivit grafului prevăzut în contract, a anunțat luni primarul Mihai Chirica.

„Continuă lucrările incluse în proiectul cu finanțare europeană de modernizare a campusului școlar al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Intervențiile constau în modernizarea a două clădiri de ateliere care au fost scoase din uz din cauza stării tehnice improprii. Prin consolidare, reabilitare, modernizare și dotare, cele două clădiri vor putea asigura spațiile necesare pentru laboratoare și ateliere, dar și pentru săli de curs. Totodată, am modernizat suprafața de joc a terenului de sport al unității școlare. Ne apropiem astfel de momentul în care elevii se vor putea bucura de condiții optime pentru practicarea sportului”, a afirmat șeful municipalității.

Finanțarea obiectivului este făcută prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 al Uniunii Europene – Axa Prioritară 4 – Obiectivul specific 4.5 „Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă”. Potrivit proiectului tehnic, lucrările contau în modernizarea a două clădiri de ateliere din campusul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, scoase din uz din cauza stării tehnice improprii. Prin consolidare, reabilitare, modernizare și dotare, cele două clădiri vor putea asigura spațiile necesare pentru laboratoare / ateliere, dar și pentru săli de curs. Finalizarea investiţiei este prevăzută pentru toamna acestui an.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;